Op woensdag 28 april vindt er onderhoud plaats voor de websites coronatest.nl, coronavaccinatie-afspraak.nl en vragen.coronatest.nl. De geplande update duurt van 20.00 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend ca. 7.00 uur (29 april). De sites zijn dan niet bereikbaar en de telefoonlijnen zijn gesloten.

De update is noodzakelijk om ervoor te zorgen, dat het test- en vaccinatieproces ook de komende tijd op grote schaal voorspoedig kan worden uitgevoerd. Op dit moment worden elke dag ruim 80.000 testafspraken en tussen 100.000 en 400.000 vaccinatieafspraken in het systeem verwerkt. Het aantal vaccinatieafspraken neemt de komende weken alleen nog maar toe, omdat vaccinatietempo steeds hoger wordt.

Vanaf 19.30 zijn bij de landelijke telefoonlijnen automatische bandjes hoorbaar. Hierin wordt aangegeven dat de telefoonlijnen vanwege technisch onderhoud eerder gesloten zijn. Vanaf 20.00 worden bezoekers van coronatest.nl en coronavaccinatie-afspraak.nl automatisch ge-redirect naar een onderhoudspagina. Op deze pagina staat meer informatie over de duur van het technisch onderhoud.

Voor zorg- en onderwijspersoneel is het landelijke coronatest prioriteitsnummer zoals altijd om 7.30 uur al bereikbaar.