Het coronavirus weet steeds minder mensen te besmetten in ons land. In de afgelopen 7 dagen registreerde het RIVM 11.760 positieve tests. Dat is bijna 12 procent minder dan de week ervoor. Nederland is daarmee terug op het niveau van eind juni begin juli, vlak voor het begin van de vierde golf.

In Noord-Holland Noord gaat het zelfs nog beter dan het landelijk gemiddelde. Afgelopen week daalde het aantal besmettingen in onze regio met 16 procent (landelijk: 12). Concreet werden er in onze regio 270 besmettingen geregistreerd.

Het aantal ziekenhuisopnamen in ons land daalde naar het laagste niveau sinds half juli. Bij 213 mensen waren de coronaklachten vorige week zo erg dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. De week ervoor waren dat nog 306 opnamen. Van de 213 opgenomen coronapatiënten kwam 56 op een intensive care terecht. De week ervoor was dat nog 68. In Noord-Holland-Noord daalt het aantal ziekenhuisopnamen sneller dan elders in Nederland. In onze regio was een afname van 63 procent. Landelijk was dat 26 procent.

Ook het aantal sterfgevallen is de afgelopen week gedaald (van 45 naar 34). Onder de coronadoden zijn een twintiger en een vijftiger. Net als de voorgaande weken zijn het vooral 80-plussers die overlijden aan de gevolgen van corona.

De getallen in Noord-Holland Noord vallen in het niet bij de cijfers die wereldwijd beschikbaar zijn. Over de gehele wereld zijn inmiddels 4.676.576 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Ruim 230 miljoen mensen hebben corona gehad. Én er zijn inmiddels meer dan 6 miljard mensen gevaccineerd.