Mensen die 1 of 2 keer buiten de Europese Unie (EU) zijn gevaccineerd en geen QR-code in de CoronaCheck-app kregen, kunnen vanaf nu ook terecht bij GGD Groningen om een QR-code te krijgen. Voor internationale studenten, arbeidsmigranten en expats is deze registratie belangrijk.

Vooral nu het tonen van de QR-code in de CoronaCheck-app in veel openbare gelegenheden verplicht is. Bij GGD regio Utrecht was dit al mogelijk. Ook mensen zonder BSN die buiten de EU zijn gevaccineerd, kunnen bij GGD Groningen en GGD regio Utrecht terecht.

Om dit te regelen kunnen mensen bellen naar 030 – 800 28 99. Een GGD-medewerker gaat telefonisch na of de aanvrager in aanmerking komt voor registratie. Is dit het geval, dan wordt er een afspraak gemaakt. Aan de telefoon hoort men waar de afspraak plaatsvindt en welke documenten de persoon meeneemt. Tijdens de fysieke afspraak volgt een controle van de documenten. Is alles in orde? Dan kan direct de QR-code in de CoronaCheck-app worden aangemaakt. Soms wordt een officiële vertaling van een vaccinatiebewijs gevraagd. Daarvoor moet de aanvrager dan zelf zorgen, inclusief de kosten die dit met zich meebrengt.