Burgers die een boostervaccinatie buiten Nederland, maar bínnen de EU hebben gehaald, willen deze booster vaak in Utrecht laten registreren om daarmee op reis te kunnen. Helaas kan Utrecht maar beperkt helpen: zij kunnen de booster in het systeem van de GGD’en zetten. Daarmee krijgt de burger een papieren bewijs voor toegang in Nederland (CTB), maar GEEN internationaal Digitaal Corona Certificaat (DCC) om mee te kunnen reizen.

Daarom wordt met klem geadviseerd geen boosters over de grens te halen. Mensen zijn daar niet mee geholpen. Alleen het land waar de boosterprik is gezet kan u dan misschien nog aan de juiste QR-code helpen. We roepen op te wachten tot de oproep voor de boosterprik is ontvangen. Hiermee krijgen zij zowel een nationaal als een internationaal geldige QR-code in de CoronaCheck-app. Alle 18-plussers ontvangen komende maand hun uitnodiging.

Voor mensen die hun boosterprik buiten de Europese Unie kregen, geldt overigens wél dat zij hun vaccinatiebewijs in Utrecht kunnen omzetten naar een Nederlands CTB en een Europees DCC. Deze zijn zowel op papier als in de CoronaCheck-app beschikbaar. Zij kunnen hiermee ook binnen Europa reizen. Zij kunnen hiervoor een afspraak inplannen via 030 – 8002899.