Stress, eenzaam of angst?

Heeft u last van stress, voelt u zich eenzaam of bent u angstig? De coronapandemie brengt voor veel mensen onzekerheid met zich mee. GGD Hollands Noorden ondersteunt met praktische psycho-sociale hulp: wat kunt u zelf doen en waar kunt u terecht voor professionele ondersteuning of een luisterend oor?

We wijzen u graag op het Steunpunt & Verwijscentrum Coronazorgen.
U kunt hier terecht voor ondersteuning en met uw vragen.

GGD HN helpt met praktische adviezen om mentaal fit te blijven. De onderstaande brochures zijn ontwikkeld door ons team voor psychosociale hulp en behandelen de thema’s: Omgaan met stress, Jongeren & stress, Eenzaamheid, Sombere gevoelens en Mentaal fit. Kent u iemand in uw omgeving die het moeilijk heeft? Wijs diegene op deze informatie en zoek indien noodzakelijk professionele hulp. Samen staan we sterk!

Werkt u in de zorg?

Psychosociale hulpverlening (PSH) is er ook voor de zorgprofessional. Waar kunt u terecht als u hulp nodig heeft bij gevoelens van stress, machteloosheid en frustratie, of als u behoefte heeft aan een luisterend oor?

 

Handleiding zorgprofessionals

‘Zorgen voor professionals’ is een korte handleiding met tips en adviezen voor zorgprofessionals die onder grote druk moeten of moesten werken. In meerdere talen beschikbaar.

Steunpunt coronazorgen

Hoe blijft u als zorgprofessional mentaal gezond in de coronacrisis? De grote hoeveelheid werk blijft maar doorgaan en kan machteloze gevoelens, frustratie en schuldgevoel teweeg brengen.

Platform Stress de baas

Een baan in de zorg vraagt soms veel van u. Zeker in deze bijzondere tijd. Op het platform Stress de baas helpen we u om met energie naar uw werk te blijven gaan.

De Luisterlijn

De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor. Behoefte aan een vertrouwelijk gesprek? U kunt chatten en/of mailen via de website of bellen naar 020-6757575

Blijf overeind coaching

Bij het platform Blijfovereind kan iedereen een gratis gesprek van een half uur met een coach boeken. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Elke dag van 8.00 tot 21.00 uur (ook in het weekend) kunt u een gesprek boeken.

Bellen, appen, chatten met MIND

De medewerkers van MIND Korrelatie staan voor u klaar met hulp en advies. Elke werkdag kunt u tussen 9.00 en 17.30 terecht via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en mail.

Coaching voor zorgprofessionals

Heeft u als zorg- en welzijnsmedewerkers behoefte aan mentale ondersteuning? U kunt voor coaching terecht bij Sterk in je Werk.

ARQ Hulp voor zorgprofessionals

Het contactpunt van ARQ/IVP is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8.30 en 21.30 uur via 088-3305500. Hier vindt u ondersteuning voor (medische) zorgprofessionals en hun leidinggevenden bij de psychosociale aspecten van hun werk.

Zelfscreener van ARQ

De Zelfscreener brengt in kaart wat energie geeft in het werk, wat stress oplevert en hoe u hiermee omgaat. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. U krijgt bij de uitslag tips mee.