Inwoners die al eerder zijn gevaccineerd bij GGD Hollands Noorden, kunnen tot en met zaterdag 19 juni terecht bij het hoofdkantoor van de GGD in Alkmaar (Hertog Aalbrechtweg 22). Op een vaccinatielocatie worden aan de doelgroep die eerder al volledig is gevaccineerd géén stempels verstrekt.

Voor het afstempelen van het Gele Boekje kunnen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona terecht op uitsluitend onderstaande tijden.
* Van maandag t/m vrijdag van 18 tot 20 uur.
* Zaterdag 19 juni van 10 tot 16 uur.

GGD Hollands Noorden verstrekt uitsluitend stempels voor vaccinaties die zijn gegeven bij de GGD. Iemand die is gevaccineerd door de huisarts of een andere organisatie kan niet bij de GGD terecht voor een stempel omdat de GGD in hun geautomatiseerd systeem niet kan zien of iemand is gevaccineerd. Om het vaccinatieboekje te kunnen afstempelen, is het noodzakelijk dat mensen die bij de GGD zijn geprikt het vaccinatieboekje, een ID én de vaccinatieregistratie bij zich heeft.

Het gele inentingsboekje, waarin staat welke vaccinaties iemand heeft ontvangen, is géén officieel bewijs van vaccinatie tegen corona. Het boekje wordt in veel landen niet geaccepteerd als bewijs dat een coronavaccinatie heeft plaatsgevonden. Het nog te verschijnen digitale Europese vaccinatiebewijs wordt wél erkend in alle landen binnen de EU. Het ministerie van Volksgezondheid gaat er vanuit dat elke Nederlander die is gevaccineerd dit bewijs voor de zomervakantie in het bezit moet kunnen hebben.