Met het openen van een tijdelijke testlocatie in Wervershoof en een vaccinatielocatie in Hem verruimt GGD Hollands Noorden de capaciteit om te testen en te vaccineren.

In samenwerking met de betrokken gemeenten zijn  2 onderkomens gevonden, die de capaciteitsuitbreiding van de GGD-taken mogelijk maken. Volgende week wordt tennishal STEBO (Torenweg 44) omgebouwd tot vaccinatielocatie. Daarmee wordt een betere dekking van de regio Westfriesland gerealiseerd voor het vaccineren tegen corona. De nieuwe vaccinatielocatie gaat op maandag 13 december open. De nieuwe locatie krijgt de beschikking over 6 tot 8 vaccinatielijnen en kan daarmee rond de 1.750 bezoekers per dag aan. Naar verwachting blijft de locatie voor langere tijd operationeel.

Ook komt er in Westfriesland een extra testlocatie. Om de druk op de testlocatie in Hoorn/Zwaag op te vangen, opent GGD HN vanaf halverwege volgende week een tijdelijke testlocatie in Wervershoof. In het bedrijfspand van Verdonk Broccoli aan de Liederik 3 wordt een tijdelijke testlocatie ingericht, die naar verwachting 1 maand in gebruik zal zijn. De testlocatie in Wervershoof wordt een walk trough, dus geen testplek waarbij mensen in de auto blijven zitten voor een test.