GGD Hollands Noorden biedt inwoners van de wijk Overdie in Alkmaar de mogelijkheid een coronavaccin te halen in de buurt.  Op donderdag 4 en vrijdag 5 november wordt er gevaccineerd in de GGD-locatie Van Alphenstraat 9 in Alkmaar. De tijdelijke vaccinatielocatie is op beide dagen open van 14.30 tot 20.00 uur. Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden gemaakt. Tijdens de openingsuren kan men gewoon binnenlopen. Het enige wat men mee moet nemen is een geldig identiteitsbewijs.

Een coronavaccin moet 2 keer worden toegediend. Degene die een eerste prik in de tijdelijke locatie aan de Van Alphenstraat krijgt, kan daar ook voor de tweede prik terecht. Informatie hierover wordt verstrekt bij de eerste prik.

Niet alleen kan men op de GGD-locatie terecht voor een prik, ook als men twijfelt over het wel of niet vaccineren, kan men langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Als iemand na de beantwoording niet gerust is gesteld, dan kan men gewoon weggaan. In Nederland beslist iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

De andere GGD-vaccinatielocaties blijven de komende tijd gewoon open. Ook op deze locaties kan men zonder afspraak terecht. Het gaat om Alkmaar (evenemententerrein, Olympiaweg 26), Middenmeer (bedrijventerrein Agriport 33) en Den Helder (voormalige gemeentehuis, Drs. F. Bijlweg). Kijk voor actuele openingstijden op deze website.