Komend weekend biedt GGD HN opnieuw gelegenheid aan buitenlandse werknemers zich te laten vaccineren tegen corona. Op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus organiseert de GGD een speciale vaccinatieronde op de vaccinatielocatie in Hoorn (IJsbaan De Westfries).

Op beide vaccinatiedagen is voor de arbeidsmigranten zowel het Janssen-vaccin (één keer vaccineren is genoeg) en het Pfizer-vaccin beschikbaar. De GGD roept werkgevers en uitzendbureaus die met arbeidsmigranten werken op het personeel te wijzen op de vaccinatiemogelijkheid. Daarmee wordt voorkomen dat een uitbraak op het bedrijf plaatsvindt of dat het virus zich verspreid onder anderen.

Op de vaccinatielocatie zijn op genoemde dagen tolken aanwezig om samen met GGD-artsen eventuele te vragen te beantwoorden. Enkele weken geleden organiseerde de GGD een vergelijkbare actie. Toen kwamen zo’n 450 buitenlandse werknemers naar de vaccinatielocatie.

Buitenlandse werknemers hoeven geen afspraak te maken. Wel is het belangrijk dat zij een gezondheidsverklaring bij zich hebben. De GGD beschikt over deze verklaringen en informatiefolders in meerdere talen. Het materiaal is door werkgevers op te vragen via info-vaccinatie@ggdhn.nl.