Mensen geboren in 1961 kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatieafspraak.nl. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Wie liever een telefonische afspraak maakt en/of samen met een partner wil komen, moet wel eerst de brief afwachten.

GGD GHOR Nederland roept mensen op zoveel mogelijk een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast raakt. Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. Ook de bibliotheek kan hulp bieden.

De boostervaccinatie kan gehaald worden 6 maanden na de laatste coronavaccinatie. Wie na deze laatste vaccinatie alsnog positief getest is op corona, moet 6 maanden wachten vanaf het moment waarop hij of zij corona heeft gehad. Eerder kan de afspraak niet ingepland worden. In de coronacheck-app kunnen mensen hun laatste vaccinatiedatum checken.

Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad. Er is geen keuzemogelijkheid