Aangenaam!

De sector Zorg, onder wie medewerkers van GGD Hollands Noorden, staat dagelijks voor u klaar. Samen krijgen we corona eronder! In deze rubriek maakt u kennis.

Aangenaam!

Hele interview lezen? Klik op de foto.

Nienke Hoogstins

Dagcoördinator Nienke Hoogstins: “Net als je denkt dat iets routine wordt, gebeurt er weer iets. Ik probeer elke dag te zorgen dat alles in de teststraat goed verloopt. Ik vind het heel fijn om zo mijn steentje te kunnen bijdragen aan de maatschappij.”

Jeroen la Verge

Infectiearts i.o. Jeroen la Verge: “Hoe heftig de coronapandemie ook is, vaktechnisch gezien is het reuze interessant. Ik houd me er dagelijks mee bezig, denk mee als er grote uitbraken zijn in instellingen en onderhoud contacten met het RIVM. Ontzettend leerzaam.”

Casper Neefjes

BCO-arts Casper Neefjes: “Ik help de bron- en contactonderzoekers en de belteammedewerkers. Ik leer elke dag iets nieuws. Het contact met collega’s is ook fijn. Iedereen is gelijkwaardig, of je nu ervaren arts, dagcoördinator of BCO-medewerker bent.”

Thijs van de Wall Perné

Thijs van de Wall Perné: “Op één werkdag handel ik zo’n 50 tot 60 telefoontjes af. Alle emoties komen voorbij, wij reageren met geduld en soms de nodige creativiteit. Het geeft een goed gevoel als ik mensen gerust kan stellen. Het is ontzettend dankbaar werk.”

Letty Kamper


BCO-medewerker Letty Kamper: “Mensen aan de telefoon zijn over het algemeen heel dankbaar dat we zo veel moeite doen om hen te helpen. Soms voel ik me een soort medisch rechercheur als ik bezig ben om een dossier sluitend te krijgen.”

Wendy Liefting

“Sinds oktober werkt ik in de teststraat. Aanvankelijk als bemonsteraar, degene die de coronatest afneemt, inmiddels als dagcoördinator. Alles zit vol. We draaien nagenoeg op maximale capaciteit. Ook in de avonden zijn we weer open om de grote toeloop op te vangen.”

Lizzy Nieboer

“Ik ben testbemonsteraar, maar ik ook druk met afstuderen. Ik doe de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Maar ik heb ontdekt door mijn werk bij GGD HN dat mijn hart bij de zorg ligt. Daarom ga ik hierna de studie Verpleegkunde volgen.”

Dagcoördinator Agnes van Steijn

“De pandemie lijkt definitief op z’n retour. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Weliswaar wordt ons werk hierdoor wat saaier, maar het liefst zou je willen dat we morgen geen werk meer hebben. Dan is het gevaar namelijk geweken.”

Hilde de Boer

Vaccinatiemedewerker Hilde de Boer: “Het voorbereiden van de spuit vraagt concentratie. Voor de afwisseling sta ik soms aan de prikkant. Dan maak ik een praatje met de mensen. Ze zijn vooral blij en opgelucht dat ze aan de beurt zijn.”

Marian Appel

“Als ‘helpende plus’ kom ik bij de cliënten thuis. Toen het coronavirus zijn intrede deed in ons land, hebben we als thuiszorgorganisatie gekeken naar hoe we veilig zorg konden blijven bieden. Natuurlijk was dat even puzzelen, maar bij de cliënten was er veel begrip. Ik ben blij dat ik begin maart al de eerste vaccinatie kreeg.”

Suzan Baltus-Wijker

“Al 20 jaar werk ik voor Esdégé-Reigersdaal.
Het merendeel van dit fikse aantal dienstjaren ben ik aan de slag als senior cliëntbegeleider. Ik zou het heel vervelend vinden als een cliënt door mij besmet zou worden. Daarom was er bij mij geen twijfel over vaccinatie.”

Kirsten Havik & Stefan Toele

“In tijden van crisis is geen dag hetzelfde. Dat geldt ook voor ons van de coronaservice desk. Soms is het lastig als bepaalde producten niet leverbaar zijn. De pandemie zorgt voor een wereldwijde schaarste. Het is steeds een uitdaging om tóch de juiste materialen aan te schaffen.”

Vaccinatiearts Maarten Egeler

Bovendien zit stilzitten niet in Maartens aard. Net zo min als in die van zijn vrouw trouwens. Dus toen het echtpaar halsoverkop door corona gedwongen werd om hun reis door Noord-Amerika af te breken, ging zij als BCO’er aan de slag voor GGD Hollands Noorden. Tja, en voordat Maarten, oud-kinderoncoloog, het wist, voegde hij zich net als zijn vrouw bij het coronateam. “Ik had gehoord dat er een gebrek aan artsen was en dat je ook met een onlangs verlopen BIG-registratie, wat voor mij gold, dit werk mocht doen.”

Marit Boekel

Planner Marit Boekel: “Wij zorgen ervoor dat alle vaccinatie-, test- en telefoonlijnen bemand zijn. Elke dag weer een uitdaging om de puzzel kloppend te krijgen. Als we het virus onder controle hebben, dan hoop ik bij de GGD te blijven om de volksgezondheid te verbeteren.”

Ina Jagt

“Als verpleegkundige en praktijkcoördinator medische dienst Esdégé Reigersdaal verzorgden mijn collega Barbara en ik het vaccinatietraject van onze bewoners. Logistiek was het een hele klus, maar we kijken nu terug op een voorspoedig vaccinatietraject. Het vertrouwen dat we van onze cliënten en collega’s krijgen, is heel plezierig. Iedereen werkte mee en dat droeg bij aan een positieve sfeer, dat gevoel van ‘we doen het met elkaar’.”

Marleen Goudsblom

“Al snel nadat corona zijn intrede deed in ons land, werd ons gezegd de spullen én de patiënten zo min mogelijk aan te raken om besmetting te voorkomen. Dat heb ik 2 dagen aangekeken, maar voor mij gaat de zorg voor.”

Michelle Poot

“Ik ben bijna een jaar werkzaam als teststraatcoördinator. Ik ging destijds op speeddate nadat mijn studie door corona
‘op zijn gat lag’. De vonk sprong over en ik ben nu de jongste coördinator van het team. Ondanks het werken op afstand voelen we een groot saamhorigheidsgevoel.”