Op dit moment zijn in onze regio ruimschoots 200.000 prikken gezet. De komende weken loopt dit aantal naar verwachting snel op, omdat er meer vaccins op de GGD- priklocaties worden afgeleverd.

Bovendien lieten bijna 2.500 minder mensen zich testen dan de week ervoor. Het aantal testen neemt al een aantal weken fors af. Dit is niet alleen in de regio Noord-Holland-Noord het geval, ook landelijk wordt er aanzienlijk minder getest. Voor het eerst sinds weken is het percentage besmettingen van mensen die zich laten testen licht gedaald. Vorige week was dit percentage nog 13, deze week is dat teruggelopen naar 12,2 procent. In absolute getallen lijkt ook de daling van het aantal besmettingen te zijn ingezet. Vorige week kwamen er bij de GGD 1.237 meldingen binnen, deze week zijn dat er 863.

Opvallend is wel de procentuele stijging van het aantal besmettingen bij medewerkers uit het onderwijs en de kinderopvang. Vorige week was dit percentage nog 6, deze week is dat opgelopen naar 9,3 procent.