Alle 18-jarigen, die langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad, kunnen een boosterafspraak maken bij de GGD. Dat is belangrijk, omdat deze prik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikronvariant van het coronavirus.

De GGD’en hebben de komende weken meer dan genoeg vaccins en capaciteit beschikbaar om iedereen een boostervaccinatie te geven. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de boosterprik komt halen. Voor individuele bescherming, maar ook voor elkaar. Een afspraak maken kan meteen, het is niet nodig om op de officiële uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

De 18-jarigen uit 2003 zijn intussen via de media opgeroepen voor een booster. Maar, er zijn natuurlijk ook nog mensen die 18 zijn geworden en uit 2004 komen. Zij kunnen online geen afspraak maken. Volgens het advies van de Gezondheidsraad, moet GGD GHOR Nederland voorkomen dat ook 17-jarigen uit ditzelfde geboortejaar een afspraak kunnen maken. Daarom wordt aan de 18-jarigen die zijn geboren in 2004 gevraagd een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer is 0800-7070.